Verschillende soorten mooie ensuite

Er zijn verschillende soorten mooie en suite. Een en suite is eigenlijk het delen van een grote kamer in twee kamers door middel van kasten en twee schuifdeuren of openslaande deuren. De deuren hebben meestal een glas raam erin. Vaak wordt er glas-in-lood gebruikt.

Er zijn twee soorten kamer en suite.
Je hebt de belle-époquestijl. Hierbij loopt de scheidingswand van de kasten schuin, is de deuropening hoog en zijn de lijsten bewerkt. Deze stijl komt voornamelijk voor in oude herenhuizen. Dit omdat dit huizen zijn met hoge plafonds.
De kamer en suite in de jaren dertig stijl. Hierbij zijn de profielen strak, de panelen vlak, in de deuren heb je meestal glas-in-loodramen en zijn de deuropeningen zijn lager.

belle_epoque_ensuite (2)
De kamer en suite is vaak in een strakker ontwerp dan de belle-époquestijl.

Een mooie kamer en suite past bij elke inrichting omdat je zelf de keuze kan maken in materiaal soorten. Er is van alles mogelijk.
Er kan gekozen worden voor eikenhouten schuifdeuren maar ook voor metaal. De glas-in-lood ramen kunnen vervangen worden door gewoon glas of melk glas. Kasten kunnen zowel met deurtjes voorzien worden (zodat je daar veel spullen kunt opbergen) of open gelaten worden zodat er ruimte ontstaat om er mooie beelden, foto’s, plantjes of boeken in te plaatsen.

In elk huis past een mooie kamer en suite. Zowel in de vooroorlogse huizen, heren huizen als in de nieuwbouw huizen omdat je het helemaal in je eigen stijl kan laten maken en bij de inrichting van je huis kan laten aansluiten.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *