U gaat een rubberboot kopen!

U heeft uw beslissing definitief genomen; u gaat een rubberboot kopen. Rubberboten staan garant voor velen uren vaarplezier. Om deze reden wordt een rubberboot vaak meegenomen op vakantie of naar een recreatiepark waar u kunt varen. Een rubberboot kan heel goed tegen een stootje en is licht van gewicht. Het is belangrijk dat u weet wat u zoekt in een rubberboot en dat u hierbij een passend buitenboordmotor aanschaft. Vooral als dit de eerste keer is dat u een rubberboot aanschaft kan de keuze moeilijk zijn.

Waar moet u op letten bij het kopen van een rubberboot?

Een rubberboot en een RIB wordt wel eens door elkaar heen gehaald. Bekijk dus eerst goed of u daadwerkelijk een rubberboot op het oog heeft of dat dit misschien een rib is. Het is daarnaast belangrijk dat u uw wensen duidelijk heeft. Wat voor soort vloer wilt u? Rubberboten kunnen namelijk zowel een airdeck als een verharde vloer hebben. Hoeveel wilt u er maximaal voor uitgeven? De prijzen kunnen erg verschillen. En met hoeveel mensen wilt u gaan varen? Voor een grotere rubberboot bent u waarschijnlijk meer geld kwijt dan voor een kleinere rubberboot.

Waar moet u op letten bij het kopen van een buitenboordmotor?

Elk boot beschikt over een spiegel: een plek waar aan de buitenboordmotor wordt bevestigd. Dit bevind horizontaal aan de achterzijde van de boot. Dit zorgt ervoor dat uw boot naar voren wordt aangedreven en dient daarnaast ook als roer. De lengte van de spiegel varieert per boot, om alle buitenboordmotoren passend te maken zijn er twee versies beschikbaar: de kort- en langstaart uitvoering. Wanneer u voor een rubberboot een buitenboordmotor aanschaft dient dit altijd een kortstaart model te zijn. U heeft ruime keuze in soorten en maten. Zorg dat u een buitenboordmotor kiest die bij de maat van uw boot past. Sommige buitenboordmotoren kunnen omhoog geklapt worden. Dit is handig wanneer u in ondiep water terecht komt of wanneer de motor verstopt zit door bijvoorbeeld waterplanten. Ook kan het omhoog klappen noodzakelijk zijn bij het aanleggen van de boot.

Waar u een rubberboot of buitenboordmotor kan kopen!

Bent u opzoek naar een erkend watersport speciaalzaak voor het kopen van uw rubberboot?
Weet u al precies wat voor en model rubberboot en buitenboordmotor u wilt aanschaffen, maar bent u nog opzoek naar een erkend bedrijf waar u deze kunt aanschaffen? Onderzoek welk watersport speciaalzaak bij u in de buurt erkend is of vergelijk verschillende watersport speciaalzaken in de buurt.

Vergelijk ook de service en prijzen van de verschillende speciaalzaken.

Indien u twijfelt tussen twee, of meerdere, watersport speciaalzaken kunnen ervaringen van voorgaande kopers waardevol zijn. Of u kunt natuurlijk bij de watersport speciaalzaken langsgaan. Hierdoor krijgt u een beter beeld van de zaak en wat zij naast de koop van uw boot nog meer voor u kunnen betekenen. En ook kunt u zelf beoordelen of het bedrijf voldoende kennis heeft. Zij kunnen hier u voorzien van de juiste informatie en adviezen. In de meeste gevallen kunt u de modellen ook direct bezichtigen in de showroom.

 

 

Author: admin

Share This Post On