Online glas bestellen

Glas heb je in ontzettend veel verschillende soorten en maten. Je kunt glas dus ook voor heel veel verschillende dingen gebruiken. Het grote voordeel van glas is dat je gemakkelijk licht kunt creëren in een kamer. Als je bijvoorbeeld een donkere zolder hebt, kun je via een dakraam veel licht creëren. Maar wat voor soort glas heb ik nodig? En hoe bestel ik dan het beste glas? In deze blog probeer ik zo goed mogelijk antwoord te geven op deze vragen, zodat het je kan helpen bij je zoektocht naar glas.

Soorten glas

Zoals hierboven al was aangegeven zijn er ontzettend veel verschillende soorten glas. Zo heb je het oude bekende enkel glas, maar ook nieuwe soorten. Ik heb de 7 meest voorkomende glassoorten hier opgeschreven:

  • Draadglas
  • Plexiglas
  • Gehard glas
  • Dubbel glas (HR++)
  • Enkel glas
  • Gelaagd glas
  • Brandwerend glas

Elk soort glas heeft eigen bepaalde kenmerken. Deze kenmerken bepalen natuurlijk ook de prijs van het glas. Bepaal daarom van tevoren waar je het glas voor nodig hebt en bepaal hoeveel geld je te besteden hebt voor je klus. De meeste glassoorten worden namelijk per vierkante meter verkocht, daarom is het belangrijk dat je niet te weinig glas haalt.

Hoe koop je het beste glas?

Je kan op veel verschillende manieren glas kopen. Je kunt het ophalen bij een fysieke glaswinkel, maar er zijn ook veel online webshops voor het kopen van glas. Deze webshops kunnen je precies laten zien wat de verschillen zijn tussen de soorten glas. Ook wordt het glas dan op een veilige en snelle manier bij je thuis geleverd. Het enige nadeel is dat je vaak dan zelf het glas moet plaatsen. Als je niet weet hoe dat moet, kan je altijd nog een glaszetter inschakelen. Deze glaszetter kan dan gemakkelijk het glas plaatsen.

Author: admin

Share This Post On