Je webwinkel naar een andere taal uitbreiden? Vergeet deze zaken niet

Wanneer je met je webwinkel op een andere markt actief wilt zijn dan zul je deze in een andere taal aan moeten bieden. Er zijn echter verschillende zaken die belangrijk zijn om in de gaten te houden. Deze geven we hieronder op deze pagina. Op deze manier weet je zeker dat alles technisch goed in elkaar zit en het gebruiksvriendelijk is voor de potentiƫle klanten.

Werkt alles technisch voor alle landen?

Zorg er goed voor dat alles technisch goed werkt. Daarbij daarbij gaat het vaak om de backend van de site, zoals het hele CMS en andere systemen binnen je bedrijf. Wanneer er bestellingen worden gedaan dan is het belangrijk om het goed samen te laten lopen met het distributiebeheer van je bedrijf voor het land waar je actief bent. Denk ook aan andere zaken, zoals de betaalsystemen in internationale betalingen binnen je shop. Kijk goed naar welke betaalsystemen worden gebruikt in het land waar je een andere taal voor op gaat zetten en zorg ervoor dat alles goed werkt binnen jouw site.

Alles op de site goed laten vertalen

Laat de content niet vertalen door een vertaalmachine, want hier zullen gegarandeerd fouten uitkomen. Ook wanneer je gebruik maakt van vertaalmachines die op basis van AI werken etc. Je zult nooit goed geschreven teksten krijgen en de betrouwbaarheid van je webwinkel kan er aanzienlijk door dalen. Huur hiervoor een vertaalbureau in, zoals Machielsen in Groningen en je weet zeker dat de bezoekers vertrouwen hebben in jouw webwinkel.

Denk van tevoren na over een folder structuur of TLD

Wil je een hele nieuwe TLD (Top Level Domain) of wil je dat de nieuwe taal op de site komt in een nieuwe folder structuur, door bijvoorbeeld een slash te gebruiken achter het domein en daar een extra folder aan te maken. Het voordeel aan het laatste is dat het vaak makkelijker is om op te zetten en je daarnaast maar aan 1 domein hoeft te werken. Een nieuwe TLD voor je nieuwe website heeft juist het voordeel dat het vaak wat betrouwbaarder opkomt, doordat je echt een specifieke website voor dat land hebt.

 

Author: admin

Share This Post On