Industriële robotica nu en in de toekomst

Industriële robotica wordt hedendaags steeds vaker ingezet in het productieproces van uiteenlopende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor productie automatisering. Van kleine tot aan grote bedrijven, bedrijven actief in bijvoorbeeld metaalbewerking, maar ook in andere industrieën robotica komt steeds vaker voor. Overal waar productie automatisering van belang is kunnen robotica de taken van mensen overnemen en in veel gevallen deze taken effectiever en efficiënter uitvoeren, wat betekend sneller en tegen lagere kosten.

Een van de hoofdredenen om industriele robotica in te zetten binnen een bedrijf is de flexibiliteit die robotica de bedrijven bieden. De industriele robotica kunnen door vrije programmering ingesteld worden om 15 verschillende product bewerkingen te doen. Er kan moeiteloos tussen de verschillende bewerkingen geschakeld worden, wat voor zowel kosten als tijd bespaard. Daarnaast bieden de robotica constante, hoge kwaliteit en kunnen, in tegenstelling tot werknemers, op elk moment van de dag ingeschakeld worden.

Ondanks dat industriele robotica hoge kwaliteit bieden, worden ze tegenwoordig vaak gecombineerd met systemen die de kwaliteit constant checken om ervoor te zorgen dat fouten, mochten deze voorkomen, in de kiem gesmoord kunnen worden. Sommige van deze systemen zijn zelfs zo geavanceerd dat ze fouten kunnen detecteren en de robotica kunnen aansturen deze bij de volgende productie niet opnieuw te maken.

Voor meer informatie, neem gerust contact op met WEWO Techmotion.

 

Author: admin

Share This Post On