HYT portofoons: breed inzetbaar

HYT portofoons worden onder andere ingezet binnen de taxibranche, bij evenementen, in de transportwereld en de beveiligingsbranche. De HYT portofoons zijn dus vrij breed inzetbaar. Dat komt ook door de verschillende prijsklassen waarin het merk de producten aanbiedt en daarbij de hoge kwaliteit. HYT belooft u namelijk een grote mate van duurzaamheid, waardoor u deze portofoons vele jaren zal kunnen blijven gebruiken.

De portofoons van HYT zijn overigens ook uitstekende modellen om mee te beginnen. Ze zijn iets minder high-end en liggen ook qua prijzen net wat lager als bijvoorbeeld Kenwoord en Motorola.

Uiteenlopende modellen HYT portofoons

Zoals u heeft kunnen lezen zijn de HYT er in verschillende prijsklassen aangeboden. Het onderlinge verschil zit in het aantal beschikbare kanalen, de audiokwaliteit en de extra functies waarover een portofoon beschikt. Een voorbeeld daarvan is GPS tracking. GPS tracking maakt het mogelijk om de locatie van portofoons op afstand uit te lezen.

Een geschikte portofoon van HYT vinden

We begrijpen dat het behoorlijk lastig kan zijn om een geschikt portofoon te vinden. Een HYT portofoon is in ieder geval een mooi model om mee te beginnen, omdat deze minder high-end is dan andere merken. Het is verder aan te raden om vooraf voor uzelf een lijstje op te stellen met alle eigenschappen waaraan de portofoon van HYT moet voldoen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het bereik van de portofoon. En ook het aantal kanalen wat u wilt kunnen gebruiken of de frequenties waarover u wilt kunnen communiceren.

Walkie talkie vs portofoons

Een goede communicatie is altijd en overal essentieel. Dat geldt voor de zakelijke gebruiker als ook voor particulieren. Communiceren kan met een portofoon en met een walkie talkie. Ze lijken op elkaar en worden ook nog wel eens door elkaar gehaald. Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen een portofoon en een walkie talkie. Het grootste verschil is het bereik. Het bereik van een walkie talkie is veel korter. Een portofoon heeft een bereik van meer dan 50 km. Voor particulieren maakt bereik minder uit. Maar voor bijvoorbeeld beveiligen van een evenemententerrein of het communiceren met verkeersregelaars op een andere parkeerplaats is een groot bereik essentieel.

Vergunning nodig bij portofoons

Een ander verschil tussen een walkie talkie en een portofoon is dat u de eerst genoemde altijd zonder vergunning kunt gebruiken. Dit in tegenstelling tot de portofoon. In sommige gevallen mag u deze namelijk enkel met een vergunning gebruiken.

Ook wordt er met een portofoon u de mogelijkheid geboden om een privénetwerk op te zetten op een eigen frequentie. Bij walkie talkies gebeurt dit vrijwel nooit. En dat is ook niet nodig aangezien dat ook geen meerwaarde heeft voor particuliere gebruikers van dit communicatiemiddel. Maar voor beveiligers van evenementen of grote bedrijven kan een privénetwerk fijn zijn. Het voorkomt dat er gesprekken kunnen worden afgeluisterd.

Wel en geen vergunning bij HYT portofoons

Wanneer u kiest voor een HYT portofoon is er een hele grote kans dat u geen vergunning nodig heeft. Dat geldt namelijk voor het merendeel van de HYT portofoons. Mocht u een portofoon echter op een privénetwerk willen gebruiken, bijvoorbeeld wanneer u als beveiliger werkzaam bent, dan dient u wel een dergelijke vergunning aanvragen.

 

Author: admin

Share This Post On