Hoe moet een goede winterjas passen?

Een van de belangrijkste dingen om te kunnen genieten van een koud winterseizoen, waar je ook bent, is een comfortabele winterjas die je warm houdt. Of je nu het type persoon bent dat het bijna altijd koud heeft of je het type bent dat over het algemeen altijd een comfortabele temperatuur heeft, de pasvorm van uw jas speelt een belangrijke grote rol in hoe effectief deze isoleert.

Luchtcirculatie

Om warmte te kunnen leveren, moet de lucht in de jas kunnen circuleren, zoals dat ook het geval is met handschoenen en wanten. Als je een paar handschoenen of wanten hebt die net passen en je vingertoppen het uiteinde raken, zul je waarschijnlijk koude vingertoppen krijgen omdat de lucht nergens kan circuleren om warmte te produceren.

Groter is niet altijd beter

Een winterjas of een te grote jas zal niet zo goed isoleren als een jas die precies goed past. Alle open, lege ruimte is als de waterkoeler op kantoor, de koude lucht hangt daar buiten en houdt je jas niet productief en efficiënt warm. Mede daarom is het van belang om geen te grote winterjas te kopen.

Als het te strak is, is het niet goed…

Als de jas die u draagt te strak zit in bepaalde delen van uw lichaam, zoals de oksel, kan de dons isolatie of de synthetische isolatie samengedrukt zijn en geen ruimte hebben om zich uit te spreiden en zijn verhevenheid te behouden. Deeltjes en materialen die de isolatie binnenin je jas vormen, bestaan uit meerdere kleine zakjes die lucht opsluiten en warmte creëren. Wanneer deze deeltjes of materialen worden samengeperst, is er geen open ruimte voor de zakken om lucht op te slaan en isolatie te creëren. Hierdoor zul je het eerder koud krijgen.

Een geschikte winterjas kopen

Met bekende merken als Parajumper, Gucci, Kultivate, Stone Island en nog veel meer, zijn er genoeg merken te vinden die online te bestellen zijn. Het is van belang om te kijken welke pasvorm het beste bij jouw past. Dit kan meestal het beste in winkels, of door meerdere jassen te bestellen en te bekijken welk de beste aansluiting heeft. Vaak hebben bepaalde merken verschillende modellen. Parajumpers heeft bijvoorbeeld de Parajumpers donsjas, maar ook de Parajumper Ugo in het assortiment. De Parajumper Ugo wordt vaak als tussenjas gebruikt.

Author: admin

Share This Post On