Hoe kies je de perfecte kinderkledingkast?

Wanneer je bezig bent met het inrichten van een complete kinderkamer moet je natuurlijk ook een kledingrek kopen hebt. Je wilt dat hij mooi past bij het interieur van de kamer maar alle kleding moet er natuurlijk ook goed inpassen, hoe combineer je al deze wensen tot de perfecte kinderkledingkast.

 

Bepaal hoeveel ruimte je nodig hebt

Als eerste moet je bepalen hoeveel kleding je kind precies heeft, en hoeveel ruimte je dus nodig hebt. Kijk ook hoeveel kleding je opgehangen wilt hebben en hoeveel je opgestapeld wilt hebben of in laadjes wilt leggen. Zodra je ongeveer weet hoeveel je van elk nodig hebt kun je ook bepalen wat voor soort indeling je in jouw kinderkledingkast wilt hebben, hij moet uiteraard niet alleen mooi maar ook erg functioneel zijn.

 

Denk aan de ruimte in de kamer

Misschien kom je erachter dat je een erg grote kinderkledingkast in jouw complete kinderkamer nodig hebt, maar je hebt helemaal niet zoveel ruimte in de kamer. Dan zal je creatief moeten zijn, misschien kun je door het ontwerp van de kamer beter een hoge kast of een lage laadjeskast kiest. Wanneer jouw kind al zijn eigen kleding uitkiest dan moet je ervoor zorgen dat hij of zij erbij kan en mag de kast dus niet te hoog zijn.

 

Kies de stijl en de kleur van de kast

Als laatste moet de kinderkledingkast behalve functioneel ook bij de rest van de kamer passen, kies dus een kleur die mooi bij het kleurenschema van jouw kamer past. Ook moet de stijl erbij passen, tenzij je opzettelijk een contrast in stijlen wilt creƫren, dat kan ook erg leuk zijn. Laat bovendien jouw kind ook een zegje doen over de kast eruit moet komen zien, de kast staat uiteindelijk in haar of zijn kamer.

Wanneer je deze stappen volgt dan kies je zonder moeilijkheden een goede kinderkledingkast voor jouw kinderkamer vinden. Het proces hoeft niet moeizaam en ingewikkeld te zijn, maar je kunt het wel leuk maken. Geniet er dus van en ga opzoek naar de perfecte kast.

Author: admin

Share This Post On