Hoe kan je in kleur printen?

Wil op het werk of thuis documenten, foto’s of andere bestanden afdrukken? Dan is het natuurlijk wel zo mooi als ze in kleur worden geprint. Op deze manier ziet je afdruk er direct een stuk minder saai uit en trekt hij gelijk de aandacht. Uiteraard zijn er een paar dingen waar je op moet letten als je in kleur wilt printen. Zo is er onder meer het type printer. Daarnaast moet er ook voldoende inkt of toner in het apparaat aanwezig zijn. Door snel cartridges of toners online te bestellen zorg je ervoor dat je altijd direct verder kunt met printen in kleur.

Kan jouw printer in kleur afdrukken?

Het belangrijkste punt waar je op moet letten is dat je printer geschikt is voor printen in kleur. Het zal je misschien verbazen, maar er zijn nog steeds printers die uitsluitend afdrukken in zwart-wit kunnen maken. Heb je momenteel nog geen printer of is je huidige exemplaar aan vervanging toe? Let dan bij je aankoop goed op het soort printer dat je koopt. Ga je bijvoorbeeld een laserjet printer kopen, dan kun je ervanuit gaan dat deze de mooiste prints in kleur maakt. Je kunt een gloednieuwe laserprinter kopen, maar ook een refurbished model is een goed idee. Wel is het slim om te kiezen voor een apparaat van een bekend merk, bijvoorbeeld Canon, Kyocera, Lexmark, Xerox of HP.

Je printer correct instellen

Heb je al een printer en is deze klaar voor printen in kleur? Dan hoef je alleen nog maar het gewenste bestand op te zoeken. Dit kan een mooie foto zijn, maar ook een uitgebreide spreadsheet of een Word document in kleur. Ga in het programmamenu naar Afdrukken en klik vervolgens door naar de printereigenschappen. Hier kun je heel eenvoudig aangeven of je wilt printen in kleur of zwart-wit (grijstinten). Bepaal vervolgens hoeveel exemplaren je wilt afdrukken en geef de printopdracht. Wil je zeker weten dat je op elk gewenst moment de mooiste kleurenafdrukken kunt maken met je printer? Zorg er dan voor dat je altijd een extra toner of kleuren inktcartridge op voorraad hebt. Deze kun je eenvoudig online bestellen bij diverse aanbieders.

Author: admin

Share This Post On