Hangsloten, eenvoudig en effectief!

Niets menselijks is ons vreemd. En dus is het ook niet vreemd dat we onze bezittingen graag goed beveiligen. We hebben hier immers vaak hard voor gewerkt en niets is zo frustrerend dat iemand “met losse handjes” er met jouw spullen vandoor gaat. Daarnaast hebben spullen die voor een buitenstaander slechts een gebruiksvoorwerp zijn, juist voor jou een heel emotionele waarde. Je kunt het beschermen of beveiligen van jouw spullen in heel technische oplossingen zoeken, met sensors en alarmsystemen. Maar waarom niet ook eens kijken naar meer traditionele oplossingen, die vaak ook nog eens veel voordeliger zijn? Een voorbeeld van een meer traditionele oplossing is het hangslot. Deze sloten voorzien al eeuwen in de behoefte van beveiligen en doen dit ook nog eens op een heel adequate manier.

 

hangsloten

 

Soorten hangsloten

Het ene hangslot is het andere natuurlijk niet. Er zijn verschillende soorten te verkrijgen bij hangslotenshop.nl. Zo onderscheiden we onder andere het:
• Cilinderslot
• Discus hangslot
• Cijferslot
Het hangslot met cilinderslot is een type slot dat bekend staat om zijn degelijkheid en betrouwbaarheid. Het is verkrijgbaar in verschillende beugelhoogtes en is met een sleutel te openen. Bij een discus hangslot wordt de beugel extra beschermd. Dit maakt het lastig voor criminelen om dit slot door te knippen met een betonschaar. Hoe meer moeite het boevengilde moet doen om iets te forceren, hoe eerder zij hun pijlen op iets anders zullen richten. Dit type slot wordt zowel voor het afsluiten van deuren en containers als voor het afsluiten door middel van een ketting gebruikt. Het cijferslot maakt voor het openen en sluiten van het slot geen gebruik van een sleutel, maar juist van een code. Het grote voordeel hiervan is dat je het toegangsmiddel tot het slot, de sleutel dus, niet kunt verliezen. Nadeel is natuurlijk dat je de code niet moet vergeten.

 

Hangsloten en kettingen

Een hangslot wordt vaak gebruikt in combinatie met een ketting. Wie heeft er bijvoorbeeld nooit zijn fiets op deze manier vastgeketend aan hek, lantaarnpaal of verkeersbord? Verder is dit een ideale combi om bijvoorbeeld een aanhangwagentje vast te ketenen. Het voordeel van een ketting is dat je deze, in het geval van bijvoorbeeld fiets, brommer of motor, eenvoudig aan het transportmiddel bevestigt als je het niet in gebruik hebt. En ben je aangekomen op de plaats van bestemming, dan heb je altijd een deugdelijk en effectief slot bij je.

 

Beugelhoogte van hangsloten

Hangsloten zijn in verschillende beugelhoogten verkrijgbaar. Je hebt sloten met een heel kleine beugelhoogte. De allerkleinste ken je misschien wel van vakantie en misschien heb je deze zelf ook wel in gebruik. We hebben het hier over het kleine slotje dat je vaak op koffers en rugzakken tegenkomt en die de twee beugeltjes van ritssluitingen aan elkaar vastmaakt. Dit zijn in feite heel simpele sloten, het gaat hier echter niet om de robuustheid maar meer om de afschrikkende werking ervan. Want, zoals eerder gezegd, gelegenheid maakt de dief en als deze moeite moet doen dan kiest hij echt liever voor een rugzak of koffer zonder slotje. Verder zijn er beugelhoogtes van 12 mm tot 80 mm en meer op de markt. Hierdoor is een hangslot een type slot dat veel verschillende toepassingen kent.
Zo zijn deze sloten te gebruiken voor het afsluiten van containers, garageboxen, bergingsdeuren, fietsen en dergelijke in combinatie met een ketting. Als we inzoomen op de prijs van een hangslot, dan kunnen we gerust stellen dat je ook wat dit betreft een ruime keuze hebt. Het meest eenvoudige hangslot heb je al voor enkele euro’s in huis. Hoe meer eisen je er echter aan stelt, hoe hoger de prijs ook zal uitvallen. Verder kun je de regel aanhouden dat hoe duurder het hangslot is, hoe moeilijker dit te openen is als je kwaad wil.

Author: admin

Share This Post On