Eigenschappen van de materialen van tuinmeubilair

Bij het aanschaffen van nieuw tuinmeubilair moet je op diverse dingen letten. Zo kun je letten op welke soort meubilair je kiest. Ook kun je rekening houden met de trends die op dat moment in de mode zijn en die jouw aanspreken. Tevens kun je er over na denken welke materiaalsoort je kiest. Hier zullen we in dit artikel meer informatie over geven.
De meest gebruikte materiaalsoorten zijn: hout, aluminium, kunststof, rotan, riet en staal. De ene materiaalsoort heeft meer bescherming en onderhoud nodig dan de andere soort.

Hout kun je vooral gebruiken wanneer je comfortabele en robuuste tuinmeubelen. Denk hierbij aan ceder, steigerhout, cipres en teakhout. Deze soorten hout hebben wel meer onderhoud nodig en bescherming tegen de zon. Ze zijn ook van verfijnd materiaal gemaakt waardoor ze stevig, duurzaam en mooi zijn.
Je kunt ook aluminium of kunststof aanschaffen in je tuinmeubilair. Vaak zijn ze goed bestand tegen (regen)water, gemakkelijk verplaatsbaar, onderhoudsarm en ze zijn vaak roestvrij. Je kunt ze in ieder geval probleemloos in de zomer en winter buiten laten staan.

Je kunt ze wel af en toe onderhouden maar ze zijn wel bestand tegen bijna alle weersomstandigheden.
Staal is weer een materiaal wat stevig is en zwaar weegt, maar het kan in principe ook weer snel roesten. Je kunt wel een coating aanschaffen mocht je voor zo’n meubel willen gaan.
Rotan en riet zijn duurzamer in materiaal. Het beste kun je deze tuinsets van een beschermde laag voorzien zodat ze langer mee gaan in levensduur. Sowieso is het altijd raadzaam je tuinmeubelen elk jaar te onderhouden.

Ook kun je plastic meubelen aanschaffen. Plastic materiaal heeft als voordeel dat ze praktisch en vaak goedkoper zijn, maar ze zien er vaak niet zo stijlvol uit. Echter zijn ze vaak ook relatief prijzig in aanschaf.

 

Author: admin

Share This Post On