Een gender reveal party, wat is dat eigenlijk?

Je hoort de term gender reveal party steeds vaker voorbijkomen en dit is niet zo gek, want het een wordt hier in Nederland steeds populairder. Maar, wat is nou eigenlijk een gender reveal party? Een gender reveal party is een feestje waarbij je (in de meeste gevallen) vrienden, familie en collega’s uitnodigt om het geslacht van jullie kindje bekend te maken. Rond de 20 weken van de zwangerschap is het mogelijk het geslacht van jullie baby te achterhalen tijdens de echo en dit geslacht bekend te maken aan iedereen. In tegenstelling tot een babyshower is het geslacht van de baby dus nog niet bekend en wordt de gender reveal party dus in een vroeger stadium van de zwangerschap gehouden.

Gender reveal opties

Tijdens het feestje is het gebruikelijk het geslacht bekend te maken door middel van een gender reveal optie. Deze opties lopen gigantisch uiteen, maar de meest gebruikelijke manieren zijn bijvoorbeeld door het doorprikken van een ballon (met roze of blauwe confetti), een rook of confetti kanon of een taart die wordt aangesneden met blauwe of roze kleurstof erin. Bij de kleur roze is het geslacht van de baby een meisje en bij de blauwe kleur is het geslacht van de baby een jongen. Uiteraard zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om het geslacht bekend te maken en het is zelfs mogelijk dit op afstand te doen. Je kunt bijvoorbeeld kraskaarten bestellen in een gender reveal webshop, die kan worden opgestuurd met de post naar vrienden of familie. Door middel van het krassen van de kraskaart komt er “jongen” of “meisje” tevoorschijn op de kaart.

Op de meeste gender reveal party’s is het gebruikelijk veel zoetigheid te kunnen eten. Denk bijvoorbeeld aan spekkies, donuts of roze koeken. Al met al is een gender reveal feestje een superleuke manier om het geslacht van jullie baby bekend te maken en hier achter te komen samen met jullie vrienden en familie.

 

Author: admin

Share This Post On