Dekens, nuttig voor veel meer dan alleen het bed

Dekens zijn multifunctioneel en elk huishouden zou op zijn minst een aantal dekens in de kast moeten hebben. Het kan gebeuren dat je geen overtuigd gebruiker bent, maar je kunt er zeker van zijn dat er momenten in je leven zijn, waarop je maar al te graag een lekkere, warme deken bij de hand hebt.

 

deken

 

Eronder

Standaard vallen dekens onder beddengoed. Een aantal onder ons kunnen zich nog goed herinneren dat het nodig was je bed op te dekken met behulp van een laken en één of meer dekens, al naar gelang de temperatuur ’s nachts. Deze bleven ook liggen en zorgden ervoor dat je het lekker snel warm kreeg, en het ook warm hield, gedurende je welverdiende nachtrust. Tegenwoordig heeft bij velen het dekbed, al dan niet vier seizoenen, die functie volledig overgenomen. Soms wordt het opgemaakte bed nog wel bedekt met een deken, hoewel men dan eerder van een sprei spreekt.
Dat warm houden vinden we ook op andere plaatsen terug. Als het net even te fris is, binnen of buiten, pakken we ons lekker in met een eersteklas wollen deken.

 

Erop

We gebruiken dekens ook om te beschermen. Tijdens een gezellige picknick zitten we op een grote deken, zodat we niet al te veel last hebben van kriebelend gras en allerlei kruipertjes. Ook bedekken we onze meubelen er wel eens mee. Als het echt warm is, kan je gaan zweten en een leren bank of stoel gaat dan plakken. Om jezelf, maar ook de bank te beschermen, leg je er een deken overheen. Overigens wordt de deken dan vaak een plaid genoemd.

 

Klippan dekens

Als je het over kwaliteit dekens hebt, dan komt al gauw de naam Klippan bovendrijven. Dit Zweedse bedrijf maakt wollen dekens, die hun oorsprong hebben in eco-vriendelijke, natuurlijke en biologisch verantwoorde grondstoffen, gecombineerd met originele designs.

 

Met de komst van het dekbed lijken dekens uit beeld te verdwijnen, maar ze zijn op zoveel manieren te gebruiken, veel gemakkelijker in onderhoud en nog altijd een waardevolle en nuttige aanwinst in huis.

Author: admin

Share This Post On