Alle spullen die je nodig hebt voor trailrunning

Trailrunnen is een erg uitdagende en leuke sport die door steeds meer mensen gedaan wordt. Als je gaat trailrunnen, is het belangrijk dat je de juiste schoenen hebt, dat je weet welke accessoires handig zijn en wat voor kleding je aan moet doen. Ga jij net beginnen met trailrunnen en wil je graag weten wat je allemaal nodig hebt? Wij hebben het een en ander voor je op een rijtje gezet!

  1. De juiste schoenen voor iedere ondergrond

De schoenen zijn het meest belangrijke onderdeel tijdens het trailrunnen. Dit komt doordat je voeten en je benen het tijdens het trailrunnen heel zwaar te verduren kunnen krijgen. Dit heeft te maken met de verschillende ondergronden, de vele hoogteverschillen en de mogelijke kuilen in het pad. Als je voornamelijk op een vlak zandpad gaat trailrunnen heb je geen stevige en gripvaste schoenen nodig, maar bij modderige of rotsachtige paden kan dit juist wel handig zijn.

  1. Speciale kleding

Kleding die je draagt tijdens het trailrunnen lijkt erg veel op de kleding die je draagt tijdens het hardlopen. Je kunt dus beide soorten kleding voor beide runs gebruiken. Let er wel op dat je tijdens het trailrunnen vaak langer onderweg bent, omdat het bewegen wat langzamer gaat. Daarnaast ga je misschien ook meer zweten vanwege de intensieve runs. Zorg altijd voor een waterdicht of waterafstotend jack en een extra basislaag die je eenvoudig aan en uit kunt trekken. Thermische sokken zijn ook een echte must, vooral in de winter. Kijk hier om te zien welke kleding je allemaal nodig hebt.

  1. Voeding voor een trailrunner

Als je meerdere kilometers aan het trailrunnen ben, heb je vaak wat extra calorie├źn nodig om het trainen goed vol te kunnen houden. Trailrunnen kost erg veel energie, meer dan regulier hardlopen. Vaak is voedsel voor hardlopen dat je gemakkelijk en snel kun verteren erg fijn tijdens het trailrunnen. Let daarnaast ook goed op de hydratatie en neem voldoende water in een waterfles mee.

  1. Een trailvest of backpack

Ook niet geheel onbelangrijk is een trailvest of een backpack. Hier kun je jouw extra kleding en ook jouw voedsel en water eenvoudig in meenemen. Een trailvest is vaak comfortabeler dan een backpack, aangezien deze strakker om het lichaam zit. Kijk voor jezelf wat het beste bij jou past.

Author: admin

Share This Post On